Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Baklava Nasıl Yapılır

Baklava için neler kullanılır? Yağ nasıl olmalı? İçine koyacağımız malzemeyi nasıl seçmeliyiz? Karışım için limon suyu gerekir mi?  Hangi ...

Baklava için neler kullanılır? Yağ nasıl olmalı? İçine koyacağımız malzemeyi nasıl seçmeliyiz? Karışım için limon suyu gerekir mi? 

Hangi tip un kullanılır? Ne kadar süre mayalanır? Mayalanma aşamasında hangi hatalar yapılabilir? Baklava için açılan yufkalar farklı mıdır? Daha ince olmak zorunda mı? Yufkalar nasıl açılıyor? Yeterince ince olduğu nasıl anlaşılır? Baklava kaç kat yufkayla yapılır? En fazla kaç kat olmalı? Yufka aralarına nişasta ne kadar konur? Kaç katta bir malzeme konur? Cevizli ya da fıstıklı olması malzeme döşenişini değiştirir mi? Tüm katlar dizildikten sonra mı fırına verilir? Fırın kaç derece olmalı? Ne kadar süre pişmeli? Baklavanın piştiğini nasıl anlarız? Şerbet için nasıl şeker kullanılır? Karışımın içine neler konur? Zeytinyağı kullanılır mı? Baklavaya şerbet ne zaman konmalı? Önce baklavanın soğumasını mı beklemeliyiz? Şerbet ne kadar sıcaklıkta olmalı? Ne kadar şerbet koyacağımıza nasıl karar vermeliyiz? Baklava ne zaman dilimlenmeli? Tümünü dilimlemeliyiz yoksa yenecek bölüm mü dilimlenmeli? Baklava neyle dilimlenmeli? Evde baklava yapmanın incelikleri nelerdir? Hangi püf noktalarını uygulayarak iyi bir baklava yapabiliriz? Piyasada satılan baklava yufkaları işe yarar mı? Lezzeti nasıl olur?

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle